Prajitura Tavalita

de gyorgy in Prajituri, 21 Mar 2013 | 8969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2oog zahar
  • 200g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200g zahar
  • 200g margarina sau unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:

Batem albusurile foarte bine,

Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,

Adaugam si uleiul si faina  amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.

Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit  si dupa il vom taia cubulete.

Glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina/untul si cacao

Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul si celelalte ingrediente, apoi adaugam si esenta de rom.

Lasam sa se raceasca putin glazura dupa trecem cubul de blat prin glazura si apoi prin nuca de cocos/nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:45

Rocsi 1

22.03.2013, 13:18

Imi place prajitura asta!

Lau 1

22.03.2013, 20:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita