Prajitura Tavalita

de gyorgy in Prajituri, 21 Mar 2013 | 6333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2oog zahar
  • 200g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200g zahar
  • 200g margarina sau unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:

Batem albusurile foarte bine,

Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,

Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,

Adaugam si uleiul si faina  amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.

Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit  si dupa il vom taia cubulete.

Glazura:

Amestecam zaharul cu laptele, margarina/untul si cacao

Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul si celelalte ingrediente, apoi adaugam si esenta de rom.

Lasam sa se raceasca putin glazura dupa trecem cubul de blat prin glazura si apoi prin nuca de cocos/nuca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tavalita-0
Prajitura Tavalita-1

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:45

Rocsi 1

22.03.2013, 13:18

Imi place prajitura asta!

Lau 1

22.03.2013, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04