Prajitura tavalita

de Madelline in Prajituri, 21 Feb 2014 | 5172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat :
  • 6 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana mare zahar
  • vanilie
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • Pt. Glazura:
  • un pachet de unt(unirea,rama) 200g
  • 1 cana zahar
  • 2 3 linguri cacao
  • un galbenus ou
  • nuca de cocos pt tavalit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Blatul :

Separam albusurile de galbenusuri,batem spuma albusurile,adaugam treptat zaharul si batem pana se topeste.

In alt bol batem galbenusurile bine cu un praf de sare ,adaugam cele 4 linguri de ulei treptat amestecand apoi turnam peste albusurile spuma.

Amestecam compozitia bine ,punem vanilia,esenta de vanilie,lamaie rasa daca vrem,faina treptat,praful de copt si amestecam.

Ungem tava de copt cu putin ulei si putina faina (daca nu avem hartie de copt),adaugam compozitia si o dam la cuptorul incins pt 20 25 min la cca 150 180 grade.

Pt. glazura :

Taiem cubulete untul si il adaugam intr-o craticioara impreuna cu zaharul,3 linguri de cacao si galbenusul de ou la foc mic amestecand mereu cu o lingura de lemn.

Dupa ce s-a copt blatul il taiem cubulete sau cum dorim :P si cu o furculita luam pe rand fiecare bucatica si o dam prin glazura apoi prin nuca de cocos.

Pofta buna ! :*

 

 

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

21.02.2014, 11:41

Satisfyyourcravings 1

21.02.2014, 16:58

Preferata mea!

Rocsi 1

21.02.2014, 20:29

Tare mult imi place si de mult timp nu am mai pregatit-o

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S