Prajitura Tavalita

de Geanina87 in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 4138 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200g faina
  • 100g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la jumatate de lamaie mica
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos si/sau nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri.

Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 g pt aprox 25-30 min sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca  dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita. 

Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaoa si esenta pe foc mic, amestecand continuu.

Cand se dizolva complet untul si zaharul,luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il cufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos. 

 

TIPS-URI

1

Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tavalita-0
Prajitura Tavalita-1
Prajitura Tavalita-2
Prajitura Tavalita-3
Prajitura Tavalita-4

COMENTARII (18)

Catalina L

Catalina L 1

05.03.2016, 12:32

ce tentanta este

mirela0911

mirela0911 1

06.03.2016, 17:37

Ce buna e!

Geanina87

Geanina87 1

06.03.2016, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!