Prajitura "Tavalita" cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 11 Mai 2010 | 30387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat;
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 400 g ciocolata
  • 200 g unt
  • ~50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru "tavaleala" :))
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita" cu ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Blatul copt si racit se taie cubulete de marime potrivita.

Sosul de ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu untul moale, apoi adaugam laptele si omogenizam. Daca mai este nevoie se adauga mai mult lapte, atat cat sa obtinem un sos de consistenta unei smantani subtiri.

Fiecare cubulet de blat il trecem prin sosul de ciocolata, pe toate partile, apoi il tavalim prin nuca macinata, din abundenta.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si nuca de cocos

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Tavalita" cu ciocolata 31215
retete culinare - Prajitura "Tavalita" cu ciocolata 31216
retete culinare - Prajitura "Tavalita" cu ciocolata 31217
retete culinare - Prajitura "Tavalita" cu ciocolata 31218

COMENTARII (44)

ela 1

15.05.2010, 00:07

miha ai trecut sub acoperire,sa nu te mai recunosc si sa cer reteta cu nr500?poate te recunoaste bucataras si iti spune el ca asteapta

Andreea Caroline 1

17.05.2013, 10:10

Direct la favorite !!!

Madelline 1

09.03.2014, 20:17

mmmm ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55