Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.

de lilik in Prajituri, 16 Aug 2012 | 31236 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 oua
  • 1 vanilina
  • 120 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • Pentru "tavalit":
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.:

Prepararea blatului:

toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul ,mixand in continuare pana obtinem o compozitie spumoasa si alba.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina,praful de copt si vanilina(cernute) si amestecam usor sa nu se lase.

Amestecul obtinut il punem intr-o tava dreptunghiulara(32X24 cm),apoi dam la cuptoul incins la 180° timp de 30 de minute(facem testul cu scobitoarea pt siguranta),dupa care blatul il lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim glazura:

rupem ciocolata bucati si o punem la topit cu laptele pe foc mic,iar cand obtinem o compozitie omogena dam deoparte.

Blatul racit il taiem cubulete 3X3 cm si fiecare cubulet il trecem prin glazura,apoi prin nuca de cocos.Punem prajiturelele pe un platou si dam la frigider 2-3 ore sau mai bine le lasam peste noapte.

Servim cu maaare pofta.

 

TIPS-URI

1

daca nu va place nuca de cocos "tavaliti" cubuletele prin nuca prajita si macinata,sunt un deliciu..

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos. 173838
retete culinare - Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos. 173894

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:57

lilik 1

20.08.2012, 22:48

Gabytza

RoXx 1

27.09.2012, 10:06

super buna preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: