Prajitura tavalita Sárga mignon

de MOKUSKA in Prajituri, 28 Aug 2015 | 2428 vizualizari

 

Cel mai gustos blat cu miere pentru prajituri este Sárga mignon. Un gust deosebit ii da mierea si untul.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 15 ml zahar
  • 100 g unt
  • 4 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 600 ml faina

Glazura

  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 lg lapte
  • 2-3 lg cacao

200-300 g de cocos razuita

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita Sárga mignon:

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat.

Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. (depinde de faina, s-ar putea sa aveti nevoie de cantitate mai mica sau mai mare de faina, ideea e sa obtineti un aluat mai gros decat la pandispan).

Tapetam o tava mai maricica si mai inalta cu hartie de copt, turnam aluatul in tava si lasam 30-40 minute la cuptorul preincalzit, la foc mediu (pana se rumeneste deasupra, faceti proba cu o scobitoare). Blatul lasam la racit, dupa care il taiem in cubulete egale, dupa plac, mai mici sau mai mari, depinde de cate bucati aveti nevoie. Intre timp facem o glazura mai lichida, topim untul, zaharul si adaugam laptele si la sfarsit cacao. Lasam sa fiarba 2 min.

Glazuram fiecare cubulet in parte, dupa care le tavalim prin nuca de cocos. Daca glazura se raceste se mai pune la incalzit putin.

 

TIPS-URI

1

folositi doar glazura fierbinte

RETETA IN IMAGINI

Prajitura tavalita Sárga mignon-0
Prajitura tavalita Sárga mignon-1
Prajitura tavalita Sárga mignon-2
Prajitura tavalita Sárga mignon-3
Prajitura tavalita Sárga mignon-4
Prajitura tavalita Sárga mignon-5
Prajitura tavalita Sárga mignon-6
Prajitura tavalita Sárga mignon-7
Prajitura tavalita Sárga mignon-8
Prajitura tavalita Sárga mignon-9

COMENTARII (19)

Adele

Adele 1

30.08.2015, 14:42

Ichim_Monica

Ichim_Monica 1

01.11.2015, 13:22

Buna! As dori sa fac si eu aceasta prajitura dar nu inteleg cantitatile de faina si zahar de la blat respectiv 600 ml faina 15ml zahar...

MOKUSKA

MOKUSKA 1

02.11.2015, 09:06

cantitatile retetei sunt exact cele mentionate in reteta, este o reteta veche de la buni a mea, asa faceau pe vremuri cand nu aveau cantar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!