Prajitura Televizor

de Angelina_Elena in Prajituri, 9 Oct 2011 | 7785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT ALB:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • BLAT MARO:
  • 125 margarina
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 20 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de amidon
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 g margarina
  • SIROP :
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • DECOR:
  • zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

BLATUL ALB:

Se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare.Dupa ce le-am batut bine,se adauga galbenusurile(amestecam cu o lingura de lemn).Apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei si o dam la cuptor cca 20-25 de minute.

BLAT MARO:

Margarina se freaca cu zaharul apoi se adauga oul si cacaoa.Amestecam foarte bine,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt(nu toata deodata,ci rand pe rand).Rezulta un aluat care nu trebuie sa se prinda de mainii.Se imparte in doua si se intind doua foi,care se coc pe dosul tavii

CREMA:

Intr-o cratita se pune la fiert laptele(450 ml).Intr-un castron se amesteca amidonul cu cele 10 linguri de zahar,zeama de lamaie si 50 ml lapte.Cand laptele incepe sa fiarba,il tragem de pe foc si adaugam compozitia de amidon,apoi dam din nou la fiert.Dupa ce budinca s-a racit,frecam margarina spuma cu zaharul pudra,si coaja de lamaie,apoi adaugam lingura cu lingura budinca de amidon. 

SIROP:

Punem intr-un ibric zaharul la caramelizat dupa care adaugam apa si lasam pana fierbe.Dupa ce a fiert se lasa la racit.

ASAMBLARE:

Luam o foaie maro o insiropam putin,apoi intindem jumatate din cantitatea de crema.Deasupra cremei asezam blatul alb,insiropam putin si intindem restul de crema.Insiropam foaia maro si o punem deasupra.Se decoreaza cu zahar pudra si bucatele de ciocolata.

Se da la rece si se lasa cateva ore(de preferat peste noapte),pentru a se inmuia foile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caramel