Prajitura televizor

de MonaMimi in Prajituri, 8 Mai 2012 | 4608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat alb:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • blat 2 maro:
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

blat alb

Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga apa, apoi faina cu praful de copt cernute. Se omogenizeaza, iar la final se adauga albusurile. Se amesteca usor ca sa nu se taie compozitia.Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit 20 minute.

blatul maro

Untul si zaharul se mixeaza bine, apoi adaugam pe rand ouale. Mixam dupa fiecare, punem laptele, iar apoi adaugam faina, cacao, bicarbonatul amestecate si cernute. Omogenizam totul bine si impartim compozitia in doua. Ttapetam o tava cu hartie de copt si coacem cele doua parti 20-25 minute.

crema:

Pregatim cele 2 plicuri de budinca  cu 500 ml lapte si  zaharul. Lasam budinca la racit. Intre timp amestecam  untul cu esenta de vanilie, iar cand budinca s-a racit adaugam untul putin cate putin si mixam bine.

Asamblam prajitura asa: blat maro, crema, blatul alb, gem de caise, crema, blat maro. Glazuram si punem prajitura la frigider 2-3 ore.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura televizor-0
Prajitura televizor-1
Prajitura televizor-2

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

08.05.2012, 22:17

Lau 1

09.05.2012, 09:00

delicioasa

ionela2682 1

11.05.2012, 14:32

dELICIOASA PRAJITURA..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04