Prajitura Televizor

de CatalinaAlice in Prajituri, 5 Apr 2014 | 4241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE 2 BLATURI CACAO:
    - 250g zahar pudra
    - 100g unt/marg
    - 50g lapte
    - 20g miere de albine
    - 1 ou
    - 40g cacao
    - 1 pac. praf copt
    - 1 priza scortisoara
    - 1 pac. zahar vaniliat
    - 500g faina
  • INGREDIENTE 1 BLAT ALB:
    - 5 oua-
    120g zahar
    - 100g faina
    - 2ls apa calda
    - 1/2 pac. praf copt
    - 1 lamiie coaja
  • INGREDIENTE crema
    - 1 l lapte
    - 150g faina
    - 200 g zahar pudra
    - 250g unt
    - 1 pac. zahar vaniliat
    - 1 filoa esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Pentru blaturile de cacao:

Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.
La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.
Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind intr-e doua folii de nailon sau 2 foi de hirtie de copt...
Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace ca 5-10 min. la 200°C.
Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.

Pentru blatul alb:

Ouale se separa.
Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. de zahar si se lasa deoparte
Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma din albus.
Totul se toarna in intr-o tava tapetata cu hirtioe de copt sau unsa si infainata.
Se coace la 180°C ca. 15min.

Crema:

Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune faina si se freaca cu laptele rece care se adaoga treptate in asa fel incit faina sa se amestece cu laptele fara sa ramina cocoloase.
Se adaoga si zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecind mereu , mai ales cind laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.
Cind se observa ca laptele si faina devin precum o crema se i-a jos de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de nailon, si se pune la racit.
Cind crema sa racit bine, untul se freca cu zaharul si se adaoga cite 1 lingura din crema, pe rind mixind in continuare, pina cind crema este bine incorporata cu untul.

In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foia cu cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.
Peste crema se adaoga blatul alb iar deasupra se intinde retul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao.
Tava se acopera cu o folie de nailon si se pune min. 24 de ore la rece.
Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie sa stea 24 de ore la rece.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Televizor-0
Prajitura Televizor-1

COMENTARII (7)

nadea68

nadea68 1

06.04.2014, 14:40

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.04.2014, 18:07

buna praji

laura_n

laura_n 1

07.04.2014, 16:54

tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!