Prajitura Televizor

de mirela0911 in Prajituri, 2 Aug 2016 | 2991 vizualizari

 

Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am zis sa simta si copiii mei gustul copilariei mele. Si m-am bucurat sa vad ca le place si lor!


Pentru reteta m-am inspirat de la Miha. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat pandispan:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Blat maro:

  • 5 oua mici
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 150 g zahar
  • un pachet unt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • un borcan gem de caise

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30-35 de minute (testul scobitorii). Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blat maro: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Untul la temperatura camerei se mixeaza spuma, se adauga pe rand cate un galbenus, apoi cacaoa. Se toarna alternativ faina si laptele, apoi se incorporeaza spuma si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Cantitatea se imparte in doua parti egale si se coc pe rand doua foi in aceeasi tava in care s-a copt si blatul de pandispan.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine. 

Sirop: Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Se ia o foaie maro si se aseaza pe o tava. Se unge cu jumatate din crema. Blatul de pandispan se unge pe o parte cu gem de caise. Se aseaza partea unsa peste blatul maro cu crema. Se insiropeaza apoi blatul de pandispan dupa care se unge din nou cu gem. Se pune si restul de crema apoi se aseaza cea de a doua foaie maro. 

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul de caise cu altul pe care-l preferati.

2

Se poate prepara o glazura sau se poate pudra cu zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Televizor 452390
retete culinare - Prajitura Televizor 452391
retete culinare - Prajitura Televizor 452392
retete culinare - Prajitura Televizor 452393
retete culinare - Prajitura Televizor 452394
retete culinare - Prajitura Televizor 452395
retete culinare - Prajitura Televizor 452396
retete culinare - Prajitura Televizor 452397
retete culinare - Prajitura Televizor 452398
retete culinare - Prajitura Televizor 452399
retete culinare - Prajitura Televizor 452400
retete culinare - Prajitura Televizor 452401
retete culinare - Prajitura Televizor 452402
retete culinare - Prajitura Televizor 452403
retete culinare - Prajitura Televizor 452404
retete culinare - Prajitura Televizor 452405
retete culinare - Prajitura Televizor 452406

COMENTARII (32)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:37

Multumesc, Rahela!

Catalina L 1

06.08.2016, 20:06

wow ce prajituri bune faci Mirela...bravo

ancutsa 1

07.08.2016, 11:50

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D