Prajitura televizor

de stefy_a in Prajituri, 28 Oct 2016 | 6036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi de cacao (2 buc. pentru o tava de 20x30 cm):
  • - 1 ou
  • - 100 g zahar
  • - 300 g faina
  • - 5 linguri lapte
  • - 5 linguri ulei
  • - 2 linguri cacao
  • - o lingurita esenta de rom
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu putin otet
  • Blat pandispan:
  • - 4 oua
  • - 175 g zahar
  • - 5 linguri ulei
  • - 6 linguri faina
  • - putina esenta de rom
  • Crema:
  • - 400 ml lapte
  • - 10 linguri zahar
  • - 4 linguri amidon (puteti inlocui amidonul cu faina)
  • - 200 g unt (un pachet)
  • Glazura:
  • - 4 linguri apa
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 g zahar
  • - 3 linguri ulei
  • - putina esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura televizor:

Foi de cacao:

- oul se amesteca cu zaharul si cacao

- se adauga bicarbonatul de amoniu stins cu putin otet si se amesteca

- se adauga laptele, uleiul, esenta de rom si se amesteca bine pana se topeste zaharul

- se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare dar care poate fi intins usor sub forma de foaie

- blatul de lucru se tapeteaza cu faina, se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde fiecare bucata de aluat sub forma de foaie, cu ajutorul sucitorului, intorcandu-le pe ambele parti pentru a nu se lipi de blat (a doua foaie se intinde in momentul in care e coapta prima, pentru ca riscati sa se lipeasca de masa pana se coace prima foaie-va spun din experienta)

- foile trebuie sa fie de marimea tavii in care le coaceti

- se tapeteaza tava cu hartie de copt si se coc pe rand cele doua foi (puteti sa le coaceti si pe spatele tavii-eu le-am copt clasic in tava)

- se baga tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 minute-foile sunt subtiri si se coc imediat

- cand sunt gata, se lasa la racit si se trece la prepararea blatului de pandispan

Blat pandispan:

- se separa albusurile de galbenusuri

- albusurile se mixeaza spuma cu zaharul, adaugat treptat, pana capata consistenta ca de bezea

- galbenusurile se amesteca cu uleiul

- peste galbenusuri se adauga spuma de albusuri si se amesteca cu o lingura

- se adauga si esenta si se omogenizeaza

- la final se adauga faina, si se amesteca cu o lingura de jos in sus, pana la incorporarea totala a fainii

- compozitia rezultata se toarna in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor, la 150 de grade, circa 30 de minute

- cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit

Crema:

- intr-un vas se adauga laptele, amidonul si zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza

- amestecul se pune pe aragaz, pe foc mic, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa ca o budinca -la mine a durat circa 15 minute

- se lasa la racit

- cand s-a racit, untul se mixeaza separat pana capata aspect cremos, si se adauga peste crema

- acum se adauga si esenta de rom si se mixeaza pentru omogenizare

Glazura:

- se pun ingredientele intr-un vas, pe foc mic, amestecand pana cand incepe sa fiarba si devine putin cremoasa - aceasta se prepara la final, dupa ce se asambleaza prajitura, pentru ca se torna fierbinte peste blaturi

Asamblare:

- in tava in care am copt foile, se pune hartie de copt (optional)

- se pune prima foaie de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza

- se adauga blatul pandispan, apoi se pune restul de crema si se niveleaza

- in final se adauga a doua foaie de cacao si peste ea se toran glazura

- se da la rece 3-4 ore si apoi se serveste

- cand voi mai repeta reteta, voi insiropa foile de cacao, pentru ca cea de deasupra, s-a intarit putin din cauza glazurii de cacao si a fost mai greu la taiat, la inceput, pana s-au fragezit foile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor