Prajitura Tigru

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 3138 vizualizari

 

Reteta am luat-o de aici http://liligospodini.blogspot.ro/2012/08/prajitura-tigru.html#
si am facut unele modificari retetei. Multumesc Lili!!!

 

INGREDIENTE

Blatul 1:

  • 7 albusuri
  • 4 linguri apa
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Blatul 2:

  • 7 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr faina

Crema:

  • 1/2 kg piersici
  • 500 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 125 gr unt
  • 100 gr mouse de ciocolata / crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tigru:

In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul  ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot,  adaugam jumatatile de piersici. Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana atunci amestecam praful de budinca cu zaharul si 3-4 linguri de apa. Se scot piersicile si se pun la racit. Praful de budinca dizolvata se adauga la siropul de piersici si se lasa pana ce se ingroasa. Adaugam untul si amestecam  pana ce se topeste. Se acopera cu o folie alimentara si  se lasa la racit. Dupa ce sa racotit putin se hidrateaza gelatina si se adauga la crema se amesteca foarte bine.

Pentru primul blat, batem albusurile cu cele patru linguri de apa si adaugam zaharul treptat, se bate pana ce devine tare ca o bezea. Adaugam faina cu praful de copt si amestecam  usor pana ce incorporam toata faina.

Pentru blatul doi, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi  dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam cateva secunde, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim o tava si asezam o hartie de copt. Se pun gramajoare cu o lingura, din primul blat, se lasa loc intre gramajoare si se presara cacao. Apoi, adaugam gramajoare din blatul doi. Se introduce in cuptorul incalzit si coacem cca 30 minute  pana ce devine usor maroniu deasupra.

Blatul copt se lasa la racit , dupa aceea se taie in doua. Piersicile se taie in bucatele, se aseaza deasupra blatului apoi se toarna crema,. Deasupra cremei am pus  mici gramajoare de  mouse de ciocolata ( a mai ramas de la un alt tort, se poate renunta sau  folosi alta crema de ciocolata) Se aseaza  cel de-al 2 blat , se apasa usor sa se aseze crema si se da la rece. Dupa racire se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!    

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tigru-0
Prajitura Tigru-1
Prajitura Tigru-2
Prajitura Tigru-3
Prajitura Tigru-4
Prajitura Tigru-5
Prajitura Tigru-6
Prajitura Tigru-7

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

07.10.2012, 14:40

Delicioasa

Lau

Lau 1

07.10.2012, 14:51

buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!