Prajitura Tigru

de Catalina L in Dulciuri, 8 Iun 2015 | 1287 vizualizari

 

Este o reteta simpla, dar dupa mine spectaculoasa....

 

INGREDIENTE

masura = 1 pahar de mustar de 20 cl =120 gr faina

  • 3 pahare de faina
  • 1,5 pahare de zahar
  • 1 pahar de lapte ( sau iaurt)
  • 3 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de migdale macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • pudra de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tigru:

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava.
Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase.
Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare.
Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine.

Faceti aluatul de mana cu un tel daca aveti timp, la robot se formeaza bule de aer. Impartiti compozitia in 2 parti egale. Puneti cacaoa in prima parte si migdalele macinate in cealalta. Compozitiile trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare.
In mijlocul tavii puneti treptat una peste cealalata cate 2 linguri pline din fiecare compozitie.
Continuati pana terminati cele doua aluaturi.

Aluatul se va intinde singur pe masura ce adaugati compozitiile. 

Dati la cuptor pentru 25- 30min. Verificati cu o scobitoare daca este coapta.
Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

nu folositi mixerul pentru a evita bulele de aer in aluat

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tigru-0
Prajitura Tigru-1
Prajitura Tigru-2
Prajitura Tigru-3
Prajitura Tigru-4
Prajitura Tigru-5
Prajitura Tigru-6
Prajitura Tigru-7
Prajitura Tigru-8
Prajitura Tigru-9
Prajitura Tigru-10

COMENTARII (20)

Rocsi 1

09.06.2015, 19:53

Imi plac checurile!

dantes 1

10.06.2015, 07:31

delicioasa!

miki_a 1

10.06.2015, 10:04

Perfect tigrat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04