Prajitura tiramisu cu ciocolata

de xana in Prajituri, 11 Iun 2014 | 4375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr faina
  • 3 oua
  • 180 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 30 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 1 shot de Amaretto
  • Pentru crema:
  • 350 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tiramisu cu ciocolata:

Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.

Adaugam faina, cacaua si praful de copt in compozitie si omogenizam.

Mixam albusurile pana devim o spuma firma si le incorporam in preparatul de mai sus, in doua etape si cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava cu tartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in trei pe orizontala si il insiropam cu Amaretto si cafea(preparata dupa gust), amestecate dinainte.

Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie pana devine o crema albicioasa iar zaharul s-a topit. Adaugam mascarpone si omogenizam.

Umplem blatul cu crema, lasand cateva linguri pentru decor.

 

TIPS-URI

1

Latura tavii pe care am folosit-o are latura de 20cm

COMENTARII (23)

Rocsi 1

12.06.2014, 21:21

Ce grozava. Bravo!

laura_n 1

16.06.2014, 14:56

arata grozav!

xana 1

16.06.2014, 19:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55