Prajitura "toamnei" cu prune

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2014 | 2857 vizualizari

 

De cand am vazut la Simona aceasta reteta m-a cucerit. Ea a folosit migdale si ghimbir, insa eu am schimbat putin, am asociat prunele cu nuci si lamaie. A iesit o pufosenie foarte buna, la care s-a cerut repeat...Multumesc pentru reteta Simona, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 canita mica miez de nuca
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "toamnei" cu prune:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.

Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.

Nucile le tocam si le punem in compozitie.

Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339906
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339907
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339908
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339909
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339910
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339911
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339912
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339913
retete culinare - Prajitura "toamnei" cu prune 339914

COMENTARII (34)

Rocsi 1

05.09.2014, 20:11

Reisnaor multumesc

Rocsi 1

05.09.2014, 20:11

Cris

Rocsi 1

05.09.2014, 20:12

Multumesc Lavinia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18