Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt

de lilik in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 7442 vizualizari

 

este foarte racoritor si super delicios....

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • putina coaja de lamaie si portocala
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA DE IAURT:
  • 1 borcan de 500 gr iaurt cu gust de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 6 linguri de zahar pudra
  • sucul de la 1 portocala
  • coaja de lamaie si portocala
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt:

Pregatim prima data blatul:

batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit.

Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e gata).

Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema:

Amestecam iaurtul cu sucul de portocala,zaharul si coaja rasa.

Punem gelatina la inmoi in apa,apoi o topim in laptele fierbinte,dupa care o punem peste iaurt.

Separat batem frisca,dupa care o amestecam cu iaurtul.

Luam o tava rotunda(depinde cat de inalta vreti prajitura) si o tapetam cu folie de plastic.

Acoperim fundul tavii cu blatul racit,insiropam putin cu suc de portocala si lamaie,apoi punem crema de iaurt si dam la rece cateva ore pana se intareste.

Cand este gata scoatem din forma si decoram dupa plac.

Eu am caramelat putin  cateva feliute de portocala si le-am pus deasupra,dar puteti pune si un jeleu de portocale....ma rog cum va place mai mult.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt 117412
retete culinare - Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt 117418
retete culinare - Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt 117421

COMENTARII (65)

casie 1

28.07.2011, 12:26

multumesc foarte mult pentru ajutor si promptitudine O sa incerc reteta sper ca ma voi descurca cu gelatina, dar voi reveni cu detalii
O zi frumoasa tuturor

adry88 1

12.08.2011, 17:03

yammi

Giana 1

13.06.2014, 14:14

Racoros si foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55