Prajitura Tosca

de alinutzika in Prajituri, 28 Dec 2011 | 8487 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! In poza apare alaturi de prajitura indragostita.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 8 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 50 g nuca de cocos
  • - 100 g mac
  • - 4 linguri faina
  • - 2 pliculete praf de copt
  • Pentru crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 300 g unt
  • Pt ornat:
  • - biscuiti simpli
  • - ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi  nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute.

Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam galbenusurile cu budinca si zaharul, apoi adaugam peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa. Cand crema e rece complet, se adauga untul, apoi se intinde peste blat.

Deasupra, asezam biscuitii, unul langa altul. Topim ciocolata cu lapte impreuna cu 3 linguri de lapte si un cubulet mic de unt la microunde, apoi o turnam peste prajitura dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

30.12.2011, 12:43

Buna de tot!

Lau

Lau 1

06.01.2012, 15:53

trebuie so incerc si eu

alinutzika

alinutzika 1

08.01.2012, 00:13

incearc-o sufletista! Pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!