Prajitura Tosca

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 15809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri la temperatura camerei,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 g nuca cocos,
  • 100 g mac ,
  • 4 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml lapte,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 300 g unt,
  • 1 pastaie vanilie,
  • biscuiti,
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugand zaharul treptat. Se adauga, macul, nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul lingurii, de sus in jos, incet. Punem compozitia intr-o tava (28x23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor, la foc mic cca 20 de minute si il lasam la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si pastaia de vanilie (despicata) la fiert. Amestecam galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. Cand laptele da in clocot, se adauga amestecul de mai sus si se fierbe pana se ingroasa.

Glazura: Topim ciocolata pe bain-marie, cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.

Insiropam blatul cu un sirop facut din apa calduta, zahar si esenta de vanilie. Intindem crema, adaugam un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu acelasi sirop si glazuram prajitura. Lasam prajitura cateva ore,sau peste noapte intr-un loc rece

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1

COMENTARII (18)

gabriella221184

gabriella221184 1

03.11.2013, 16:31

laptele ce scrie la blat ce faci cu el ca nu vad ca l-ai pus in compozitie?

amalia_amy

amalia_amy 1

26.12.2014, 22:08

prajitura mea preferata

iri_iri

iri_iri 1

26.12.2014, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12