Prajitura Tosca

de angyb in Prajituri, 28 Aug 2012 | 16955 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua de nastere a iubitului meu i-am pregatit aceasta bunatate de prajitura ca sa o duca la servici la colegii lui !!!!!!!!Sursa de inspiratie Luk.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 50 g unt moale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ceasca de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul:

Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 150 de grade pentru aproximativ 25 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc ,adaugati faina si amesecati bine.Incalziti laptele si turnati-l peste amestecul de oua.Turnati toata compozitia in vasul in care ati incalzit laptele .Puneti la fiert amestecand mereu pana cand se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-l sa se raceasca un pic dupa care adaugati untul si mixati bine.Ungeti cu aceasta crema blatul.

Siropul:

Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care luati de pe foc si adaugati cafeaua.

Peste crema punem biscuiti inmuiati in siropul obtinut prima.

Glazura:

Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de abur dupa care o turnam peste biscuiti.

 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 175127
retete culinare - Prajitura Tosca 175128
retete culinare - Prajitura Tosca 175129

COMENTARII (27)

angyb 1

22.05.2013, 18:34

Nicoleta ma bucur ca va placut

GJ203702390 1

20.07.2013, 12:29

bianca92 1

13.11.2013, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25