Prajitura tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 6248 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 0 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • +300g biscuiti

crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300ml lapte 
  • un plic de budinca de vanilie. 
  • 300g de margarina 

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
  • 1 cutie mica finetti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tosca:

blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).



crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si praful de budinca si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa.Cand este rece adaugam 300g de margarina si mixam bine.

glazura:Le-am pus pe toate intr-o cratita si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci ,si-nca 1-2 minute dupa si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava.



Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura tosca 15808
retete culinare - Prajitura tosca 15809
retete culinare - Prajitura tosca 15810
retete culinare - Prajitura tosca 15811

COMENTARII (3)

Teo 1

01.02.2010, 19:33

am facut-o si eu de 2 ori ,e si gustoasa si frumoasa;

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 19:37

este de-a dreptul delicioasa

adry88 1

07.07.2011, 11:00

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI