Prajitura tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 9173 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 0 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • +300g biscuiti

crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300ml lapte 
  • un plic de budinca de vanilie. 
  • 300g de margarina 

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
  • 1 cutie mica finetti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tosca:

blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si praful de budinca si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa.Cand este rece adaugam 300g de margarina si mixam bine.
glazura:Le-am pus pe toate intr-o cratita si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci ,si-nca 1-2 minute dupa si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava.

Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

01.02.2010, 19:33

am facut-o si eu de 2 ori ,e si gustoasa si frumoasa;

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 19:37

este de-a dreptul delicioasa

adry88 1

07.07.2011, 11:00

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de macese si nuca