Prajitura Tosca

de Kamelia92 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 1853 vizualizari

 

Mi-a plăcut enorm rețeta :):) dar fiind ca nu prea iubesc ai mei cocosul,am adaptat rețeta in privința asta, dar si in dorința de a o simplifica, dar a-i păstra gustul extraordinar :):)

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 3 linguri pline de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lamaie
  • PENTRU CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri de amidon de cartofi
  • 230 ml lapte
  • 200 g unt
  • ALTE INGREDIENTE:
  • o crească cafea indulcita
  • 200 g biscuiti de orice forma
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Începem cu blatul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se formează o bezea lucioasa. Se adauga macul, iar apoi praful de copt stins in seama de lămâie. Compozitia se pune intr-o tava si se coace la 180 grade făcând testul scobitorii sau pana se rumeneste deasupra. 

Cat se face blatul, galbenusurile se bat cu 6 linguri de zahăr pana capătă o nuanta albicioasa. Se adaugă amidonul si se amesteca cu mixerul la viteza medie. După ce adăugam laptele rece punem compozitia la foc mic si mestecam incontinuu pana compozitia se îngroasa. Dupa ce e gata, o racim si adăugam untul bătut spuma cu 2 linguri de zahar. 

Blatul se taie atent pe orizontala in 2 fasii si se ung ambele cu crema obtinuta. Pe al doilea strat de crema aranjam atent biscuitii pe care ulterior ii stropim cu cafea. 

La foc mediu topim cele 50 g de unt, adăugam frisca si apoi ciocolata si mestecam pana la fierbere si omogenizare. Lăsăm crema la racit si cand se face de consistenta unei smantani,o turnam peste biscuiti. Lăsam prajitura pe noapte la frigider si e gata :):):)

e extra-buuuuuuna :):):) va recomand :):):)

 

TIPS-URI

1

Pentru a topi ciocolata pentru glazura mai ușor,eu am dat-o prin razatoare.

2

Crema mea nu a fost deodată destul de tare si am ținut-o un pic la frigider, cca jumătate de ora ;)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1
Prajitura Tosca-2
Prajitura Tosca-3
Prajitura Tosca-4
Prajitura Tosca-5
Prajitura Tosca-6
Prajitura Tosca-7
Prajitura Tosca-8
Prajitura Tosca-9
Prajitura Tosca-10
Prajitura Tosca-11
Prajitura Tosca-12

COMENTARII (11)

Kamelia92

Kamelia92 1

25.08.2013, 15:31

Merci mult,fetele..încerc sa adaptez tot ce îmi place..nu vreau sa copii gospodinele bucatarasului, ci sa învăț de la ele

mirela0911

mirela0911 1

25.08.2013, 18:28

foarte buna!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 19:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!