Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Prajitura Tosca, dar putin mai cu mot, adica... verde de suparare :P O prajiturica renumita, perfecta pentru petrecerile aniversare, se face foarte usor, dar este absolut delicioasa. Blatul meu e verde fiindca am folosit cocos verde, voi insa puteti folosi cocos alb, sau de ce nu chiar rosu pentru diversitate :D Daca nu agreati macul puteti sa il inlocuiti cu cocos.
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam macul si cocosul.
Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)
Dam la cuptor pana se rumeneste usor, eventual puteti face testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din tava si desprindem hartia de copt de pe fund.
Cat sta blatul in cuptor pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin isi dubleaza volumul. Le punem intr-un vas si adaugam peste ele laptele si praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase usor. Atentie, amestecati tot timpul ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se vede fundul vasului, ca in imaginea de mai jos crema este gata. Lasam deoparte sa se racoreasca.
Mixam untul pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata.
Intindem crema peste blat.
Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Eu am avut ness, voi faceti ce va place.
Trecem biscuitii rapid prin cafea apoi ii asezam deasupra prajiturii pana acoperim toata suprafata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin. Omogenizam si intindem glazura deasupra prajiturii.
Dam la frigider peste noapte.
1
Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare operatiune.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult