Prajitura Tosca

de deyutzky in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 17398 vizualizari

 

O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 26x39cm:
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • In plus:
  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema:

Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine.

Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa.

Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie.

Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.

Blat:

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam.

Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.

Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.

Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

Pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

Turnam glazura peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1
Prajitura Tosca-2
Prajitura Tosca-3
Prajitura Tosca-4
Prajitura Tosca-5
Prajitura Tosca-6
Prajitura Tosca-7
Prajitura Tosca-8
Prajitura Tosca-9
Prajitura Tosca-10
Prajitura Tosca-11
Prajitura Tosca-12
Prajitura Tosca-13

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

10.09.2015, 21:51

O nebunie de prajitura. O am si eu de mult in plan

Sidy

Sidy 1

11.09.2015, 08:08

Rasfat culinar ! Exact asa am patit si eu pina sa o fac...si acum regret ca nu am facut-o mai demult....

cristina1985

cristina1985 1

22.01.2016, 15:20

Arata foarte bine! Si eu vreau sa fac aceasta reteta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!