Desert prajitura Tosca

de deyutzky in Dulciuri, 10 Sep 2015 | 63547 vizualizari

 

O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de-astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii :)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt

In plus:

  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand compozitia se ingroasa.

Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos. Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.

Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

Glazura: Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

Turnam glazura usor racita peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o tava de 26x39cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si fulgi de ovaz