Prajitura Tosca

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 3803 vizualizari

 

Era de mult pe lista de asteptare :)) M-am inspirat de la draga noastra Gaby
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare.

Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema

Punem laptele intr-o cratita si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un bol, amestecam galbenusurile, zaharul, praful de budinca si adaugam treptat laptele caldut. Se pune amestecul din nou pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa. La final, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, adaugam frisca batuta si amestecam bine.

Turnam crema peste blat si dam la rece 30 minute.

Sirop

Zaharul il caramelizam, adaugam apa (avem grija la aburi) si se fierbe pana ce se dizolva caramelul, la final adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Decor

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam unul langa altul peste crema.

Topim ciocolata impreuna cu frisca si turnam peste biscuiti

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anca_rm 1

04.01.2017, 11:36

minunata prajitura Tosca de la o fata minunata

Lau 1

04.01.2017, 12:30

dantes 1

08.01.2017, 11:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman