Prajitura Trandafirul Negru

de mimmi in Prajituri, 19 Apr 2012 | 9349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 g faina,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 g margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • UMPLUTURA DE MAC,
  • 250 g mac macinat,
  • 250 g zahar pudra,
  • 150 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 100 g margarina topita,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2-3 zahar vanilat,
  • coaja de lamaie dupa gust,
  • CREMA:
  • 750 ml lapte,
  • 2 budinci de vanilie,
  • 1 margarina ,
  • 250 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie,
  • GLAZURA :
  • 150 g ciocolata,
  • 1 lingura apa,
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafirul Negru:

Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Cele 4 bucati de aluat ramase se intind pe masa si se ung fiecare cu urmatoarea compozitie : Laptele,margarina si zaharul se pun pe foc,pana se topesc. Acum se adauga macul, coaja de lamaie si se amesteca putin pentru a se opari macul. Luam de pe foc si adaugam faina si praful de copt si le amestecam pana se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie,umplem cele 4 foi si le rulam ca pe cozonac. Cele 4 rulouri se pun toate intr-o tava si se coc impreuna,cca 50 de minute, dupa care le lasam la racit.

Intre timp preparam crema : 700 ml lapte se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu margarina, zaharul si esenta de vanilie. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 50 ml lapte, iar cand s-a topit zaharul si margarina, turnam compozitia in cratita si amestecam pana se ingroasa. Se lasa la racit. 1/2 din crema se intinde peste prima foaie, se aseaza ruladele (nedezlipite) iar peste se intinde restul de crema. Se aseaza foaia ramasa, iar peste facem o glazura din ingredientele de mai sus.

Se lasa peste noapte intr-un loc racoros (nu frigider), iar a doua zi se poate taia.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158920
retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158922
retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158924
retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158925
retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158926
retete culinare - Prajitura Trandafirul Negru 158927

COMENTARII (20)

ianculubita 1

20.04.2012, 19:49

ce bunatate!!!! si ce frumusete!!!

Teo 1

23.04.2012, 22:15

frumoasa ideea!

adasev12 1

23.04.2012, 22:41

super arata! si buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D