Prajitura "Triumf"

de Teo in Prajituri, 6 Noi 2011 | 111286 vizualizari

 

Mi-am revazut colectia de reviste "Femeia" si am descoperit o reteta intr-o revista din anul 1987, mi-a placut cum arata si astazi am incercat-o si eu cu mici modificari..

 

INGREDIENTE

BLATUL

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 15 piscoturi
  • 1 praf de copt si esenta de rom

CREMA

  • 1 ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 350 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Triumf":

BLATUL

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si turnam compozitia de blat. Asezam cele 15 piscoturi cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Apasam usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 min.

Dupa ce s-a racit, blatul de imsoropeaza.

CREMA

Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece. Laptele se pune la foc. Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam budinca si turnam peste laptele cald. Fierbem pana cand se ingroasa budinca si mestecam cu telul sa nu se faca cocoloase. Pana cand se raceste compozitia punem gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi asezam paharul pe baie de  aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp batem frisca, 350 ml. Se amesteca budinca racita cu ciocolata alba, cu gelatina si cu frisca. Mixam bine, apoi asezam crema peste blatul insiropat. Deasupra razuim ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Triumf"-0
Prajitura "Triumf"-1
Prajitura "Triumf"-2
Prajitura "Triumf"-3
Prajitura "Triumf"-4
Prajitura "Triumf"-5

COMENTARII (59)

Rux

Rux 1

16.01.2014, 22:01

Cred ca e minunata!

Criss

Criss 1

03.04.2015, 12:25

Lina24

Lina24 1

25.12.2015, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!