Prajitura Tropicana

de Panacris in Prajituri, 16 Mai 2012 | 5628 vizualizari

 

Am rasfoit colectia Click pentru femei si am adaptat aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • unt 200 g.,
  • zahar 200 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • oua 6 bucati,
  • faina 300 g.,
  • amidon 100 g.,
  • praf de copt 1 plic
  • Pentru crema:
  • budinca de ciocolata 2 plicuri
  • lapte 600 ml.,
  • zahar 100 g.,
  • unt 200 g.,
  • gem de coacaze 250 g.,
  • esenta de rom 1 fiola
  • Pentru decor:
  • glazura de ciocolata 200 g.,
  • ciocolata alba 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tropicana:

Se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt, amestecandu/se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile batute spuma se adauga in compozitia de mai sus. Se toarna aluatul intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit cca. 50 de minute. Se rastoarna din forma si se lasa la racit.

Intre timp budinca se amesteca cu putin lapte rece si zahar. Restul de lapte se pune la foc pana cand da in clocot se adauga budinca, amestecand continuu pana se ingroasa. Untul moale se incorporeaza in crema rece si se amesteca pana se incoprporeaza. Gemul se amesteca cu romul.

Se taie blatul in trei, se unge prima parte de blat cu gem, apoi crema de budinca, se continua pana se tremina toate ingredientele. Deasupra sa fie blat. Se lasa la rece pana se intareste crema. Glazura se prepara conform indicatiilor, se orneaza prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata alba. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tropicana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Buche de Noel