Prajitura turnata cu dovleac

de MIUTA in Prajituri, 15 Oct 2011 | 9110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 2 kg dovleac
  • o esenta de vanilie
  • o lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu dovleac:

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.

Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.

Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.

Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.

Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.

Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.

Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.

Eu am mixat toate ingredientele.

Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.

Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.

Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.

Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.

Se taie dupa ce sa racit.

Daca preferati se poate pudra cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129237
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129238
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129239
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129240
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129241
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129242
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129243
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129244
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129245
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129246
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129247
retete culinare - Prajitura turnata cu dovleac 129248

COMENTARII (18)

Kori 1

17.10.2011, 00:38

super buna si delicioasa, ador prajitura cu dovleac

mena29 1

17.10.2011, 13:10

Pe cat e de frumoasa,pe atat de buna

MIUTA 1

17.10.2011, 17:50

Multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D