Prajitura turnata cu mere

de nadina73 in Prajituri, 12 Noi 2010 | 5682 vizualizari

 

Ideia a pornit de la reteta lui Laly,dar pana in bucatarie s-au mai adaugat ingredinete,insa atata de buna a iesit incat `pana seara tava era la spalat,verdictul piticilor " e super buna ,mama daca se termina ne mai faci?"

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 220 g gris
  • 250 g faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 zahar
  • 80 unt
  • 3 oua
  • putina sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Se curata merele si se razuiesc ,sau se toaca (dar nu foarte fin)

Se amesteca toate ingredientele uscate,faina,grisul,praful de copt

Se amesteca merele razuite cu zaharul si scortisoara dupa care se pun ingredientele uscate iar la final se pun  ouale si bucatile de unt.

Se amesteca bine toate.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da tava la cuptor 60 minute la 170 grdae.

Cand s-a racit sa pudreaza cu zahar

PS:Este foarte buna si rapida,atat de papat cat si de preparat,multumesc mult Laly

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura turnata cu mere-0
Prajitura turnata cu mere-1
Prajitura turnata cu mere-2
Prajitura turnata cu mere-3
Prajitura turnata cu mere-4
Prajitura turnata cu mere-5
Prajitura turnata cu mere-6
Prajitura turnata cu mere-7

COMENTARII (24)

Laly 1

13.11.2010, 22:28

Ce bunatateeeeeeee

Adinacarla 1

14.11.2010, 21:22

faina

mariac 1

15.11.2010, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04