Prajitura turnata cu mere

de susu in Prajituri, 4 Apr 2013 | 9097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mere
  • 220 gr gris
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • rom si coniac
  • o mana nuca prajita
  • coaja de lamaie si portocale
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat, la final se adauga ouale si bucatile de unt, se amesteca bine si se varsa intr-o tava potrivita. Se da la cuptor pentru vreo 60 de minute.

Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Raluca57 1

14.04.2013, 21:38

Foarte bine a iesit! Am pus glazura de ciocolata pe cateva bucati si merge de minune! Multumesc, Raluca

ralu_ca 1

03.08.2013, 18:31

foarte buna!

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea