Prajitura turnata cu mere

de susu in Prajituri, 4 Apr 2013 | 5593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mere
  • 220 gr gris
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • rom si coniac
  • o mana nuca prajita
  • coaja de lamaie si portocale
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat, la final se adauga ouale si bucatile de unt, se amesteca bine si se varsa intr-o tava potrivita. Se da la cuptor pentru vreo 60 de minute.

Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura turnata cu mere-0
Prajitura turnata cu mere-1
Prajitura turnata cu mere-2
Prajitura turnata cu mere-3

COMENTARII (11)

Raluca57 1

08.04.2013, 21:02

Vreau sa iasa perfecta ca a ta!!!!!!

Raluca57 1

14.04.2013, 21:38

Foarte bine a iesit! Am pus glazura de ciocolata pe cateva bucati si merge de minune! Multumesc, Raluca

ralu_ca 1

03.08.2013, 18:31

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41