Desert prajitura turnata cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 1 Feb 2016 | 22375 vizualizari

 

Inspirata de la Laura Sava. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pulbere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust.

Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 10-15 minute.

In acest timp pregatim aluatul pentru foaia nr. 2 la fel ca si pentru prima foaie. Scoatem tava din cuptor si peste blatul copt putin turnam merele calite apoi a doua compozitie de blat. Introducem din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.

Putem face o singura compozitie de la inceput din toate ingredientele si o impartim in doua pentru cele doua foi.

TIPS-URI

1

Cred ca merge si fara praf de copt. Eu am uitat sa pun la foaia nr. 2 si a iesit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

andipanda 1

27.02.2016, 22:46

Bun, am facut-o eu.Reteta este foarte buna,simplu de executat si ieftina.Ce sa vrei mai mult?Observatiile mele:am folosit o tava 35x30 si mergea una putin mai mica,ca sa iasa aluatul un pic mai gros.Am folosit un borcan de 800 gr.pasta de caise si mergea clar un borcan si jumatate.Se poate pune gem.mere, branza dulce depinde ce ai la indemana.Cuptor 200 grade.Multumim,Georgiana.,am folosit fix cantitatile date si a fost perfect.

Dulciuri cu Georgiana 1

01.03.2016, 10:24

Ma bucur ca a iesit bine !

MihaelaVizireanu-sandu 1

25.02.2019, 13:27

Reteta este foarte usoara, prajitura iese excelent. Eu am redus zaharul treptat, l-am inlocuit cu picaturi de stevia rebaudiana, atat in aluat, cat si in compozitie, astfel incat acum nu mai pun de loc zahar, doar un pliculet de zahar vanilat sau zahar cu scortisoara presarat deasupra. In plus, adaug in aluat estenta de rom si vanilie, iar in compozitie doar scortisoara. Am folosit si mere rase, dar si gem de mere cand nu am avut suficiente mere. Si am mai "inventat" ceva: inainte de a cali merele, le presez pentru a scoate suc de mere proaspat (bun pentru detoxifiere), astfel incat nici nu mai trebuie sa calesc merele prea mult. Am folosit acest aluat si cu compozitie de branza dulce si stafide (indulcite tot cu stevia). Baietii mei sunt fani ai acestei prajituri, iar eu va multumesc pentru reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere