Prajitura turnata cu mere (reteta de post)

de nadina73 in Prajituri, 17 Noi 2010 | 36847 vizualizari

 

Pentru cei care postesc si nu numai solutia este aici,si rapida si ieftina(cat de cat)si foarte buna.Inspiratie este dupa reteta lui Laly,cu unele modificari, o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/12221/prajitura-turnata-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 1 cana  de zahar
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de pesmet 
  • 150 ml ulei
  • putina sare
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
  • Optional:
  • 1 mana de nuci prajite
  • 150 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere (reteta de post):

Se toaca merele (cu tot cu coaja,dar fara cotor), se amesteca cu faina , pesmetul, zaharul, uleiul , putina sare  si scortisoara

Se amesteca toate foarte bine cu lingura de lemn dupa care se toarna toata cantitatea intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor pentru 60 minute la 170 grade.

Optional:

Se caramelizeaza 150 g zahar dupa care se lasa 3-4 minute, iar apoi se pune miezul de nuca , bucati mari si prajite putin. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit(grija mare eu mi-am rezolvat un deget bine de tot cu zaharul ars) Se decoreaza bucatile de prajitura.

Cand prajiturica e gata se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si nuci caramelizate

Pofta buna

PS:Este tot dupa o reteta de a lui Laly,caruia i multumesc din suflet

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

vanilla 1

19.11.2010, 14:27

bunica face asa ceva si lui fratemiu tare ii mai place!

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 18:09

delicioasa......mmm..............

Simymy 1

01.12.2010, 12:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere