Prajitura umeda cu iaurt si lamaie

de anca_rm in Prajituri, 18 Iul 2014 | 5052 vizualizari

 

O prajitura usor de facut , racoritoare si bine insiropata . Eu am facut-o de douar ori. Prima data am facut poze din timpul preparariii dar nu am mai apucat sa fac poze cu preparatul fina , iar a doua oara (alaltaieri), am apucat sa fac la preparatul final :).La prima varianta am pus pe ea ciocolata si fulgi de migdale , iar la a doua am pus in compozitie visine din visinata, iar deasupra nu am mai pus nimic . Asa este cand suntem multi la dulce .
Pentru inspiratie ii multumesc Cristinei .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250ml iaurt cu gust de fructe
  •  5 linguri zahar
  •  6-7 linguri faina
  •  50 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  coaja dela o lamaie
  • Extra :visine fara sambure din visinata , sau visine proaspete cam 200 gr
  • Pentru sirop:
  •  50 gr zahar praf ,
  •  Sucul de la o lamaie si coaja razuita
  • Pentru ornat :ciocolata alba sau fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura umeda cu iaurt si lamaie:

In primul rand trebuie sa pregatim tava , eu am folosit o forma de silicon in forma de stea, dar se poate folosi tava de chec , sau de guguluf de 20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt .

Pornim cuptorul la 200 grade sa se incinga .

Intr-un bol inalt batem ouale imreuna cu zaharul pana cand se albesc si zaharul este dizolvat in totalitate .

Adaugam uleiul si iaurturile si batem in continuare (nu trebuie foarte mult , atat doar cat sa se incorporeze bine) .

Razuim coaja de lamaie , adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt  si omogenizam.

Turnam compozitia in  tava de copt, punem visinele (daca doriti) si dam la cuptorul incins.

Cuptorul este acum pe 200 grade , dar dupa 10 minute reduceti la 180 grade si lasati prajitura inca 30 minute (testati daca este coapta cu scobitoarea)

Lasam prajitura sa se raceasca si facem siropul : zaharul impreuna cu coaja de lamaie razuita il punem pe foc si il lasam pana incepe sa se caramelizese , atunci stoarcem zeama de la lamaie, lasam totul sa dea cateva clocote.

Turnam deasupra , lasam sa absoarba tot si razuim ciocolata alba , sau punem fulgi de migdale , sau o lasam asa .

TIPS-URI

1

trebuie racita bine pentru a fi racoritoare

2

se poate servi cu frisca batuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura umeda cu iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie a la Gaby_d