Prajitura Usoara

de ancutaCH in Prajituri, 4 Iun 2012 | 18310 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor si rapid de facut. In plus este foarte delicioasa datorita siropului din abundenta dar si al glazurii. Reteta o am de la prietena mea Mirela si nu stiu de unde o are, dar de cand am facut-o prima data m-am indragostit de ea!
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana lapte
  • 3/4 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 2 pliculete amoniu pt prajituri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • margarina pt uns tava

Ingrediente pentru sirop si glazura:

  • apa: 2 cani si 3 linguri
  • zahar : 1 cana + 4linguri si 7 linguri
  • cacao: 1 lingura si 2 linguri
  • 50g unt
  • 2 esente de rom
  • 1 zahar vanilat
  • nuca macinata si/sau nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Usoara:

Pregatire Blat:

Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie.

Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu margarina.Se da in cuptorul preincalzit (150C) pt 20 min.

Se pregateste siropul: se pun la fiert 1cana+4linguri de zahar in 2 cani de apa si 1 lingura de cacao. Dupa ce fierbe in 2-3 clocote, se da deoparte si se lasa la racit.

Se scoate tava si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie (in tava) blatul in patratele.

Se adauga esentele de rom in sirop si se toarna cu lingura sirop pe fiecare patratel in parte, udând foarte bine tot blatul.

Se face o glazura din 7 linguri de zahar+2 linguri de cacao+3 linguri de apa+50g unt. Se fierb pana la primul clocot, cand se ia de pe foc si cu lingura se acopera cu glazura fiecare patratel de prajitura.

Peste glazura se presara nuca macina si, sau nuca de cocos.

Se lasa cateva ore sa se intareasca glazura si abia apoi se scot patratelele pe un platou. 

TIPS-URI

1

Ca si masura, cana utilizata sa fie de 250ml.

2

Portia indicata se refera la nr de tavi rezultate.

3

Blatul se poate face cu ajutorul mixerului fara separarea oualelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Usoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

Alinutza80 1

17.06.2012, 17:00

foarte buna,la favo cu ea

anamaria33 1

09.01.2014, 21:54

La fav cu ea

babi5 1

25.01.2014, 15:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine din dulceata