Prajitura Valurile Dunarii

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 5254 vizualizari

 

Inca o prajitura care i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 250 gr de unt
  • 6 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • ptr jumatatea din compozitie 2 linguri de cacao si 1 de lapte
  • cateva fructe de padure(zmeura)

Crema:

  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 200 gr de zahar
  • 600ml lapte
  • 250 gr de unt

Glazura:

  • 400 gr de ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 8 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul:se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu cacao si 1 lingura de lapte,apoi compozitia alba se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia alba se pune cea de cacao,apoi se pun din loc in loc fructele si se da la cuptor ptr coacere.

Crema:se fac cele doua budinci cu ingredientele din reteta.Se lasa la racit apoi se adauga in untul mixat spuma si se amesteca bine,apoi se intinde pe blatul copt dupa racire.

Glazura:se fierb toate ingredientele la foc mic apoi se lasa la racit si se intinde peste crema.Se da prajitura la rece,apoi se portioneaza si se portineaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Valurile Dunarii-0
Prajitura Valurile Dunarii-1
Prajitura Valurile Dunarii-2
Prajitura Valurile Dunarii-3
Prajitura Valurile Dunarii-4
Prajitura Valurile Dunarii-5
Prajitura Valurile Dunarii-6
Prajitura Valurile Dunarii-7
Prajitura Valurile Dunarii-8

COMENTARII (28)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

09.08.2013, 17:50

ooo Laura esti tare draguta,merci

iri_iri

iri_iri 1

10.08.2013, 08:27

Ai facut o bunatate!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

10.08.2013, 09:20

iri merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!