Prajitura Valurile Dunarii cu mere

de diana_k in Prajituri, 27 Oct 2013 | 44606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 6 oua,
  • 150g zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 200g faina,
  • cacaua,
  • 50ml ulei
  • + 6 mere feliate
  • CREMA:
  • 1 plic de budinca
  • 4 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 200ml frisca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii cu mere:

Blat:  Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava.

Se alineaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor. Se coace prajitura la 180grade C timp de 25-30 de minute.

Crema: Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se acopera si se lasa la racit. Frisca se bate bine, se amesteca cu budinca rece si se intinde peste blatul rece. Se rade ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Valurile Dunarii cu mere-0
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-1
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-2
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-3
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-4
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-5
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-6
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-7
Prajitura Valurile Dunarii cu mere-8

COMENTARII (21)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

25.01.2014, 00:06

Pushaa

Pushaa 1

25.01.2014, 11:35

buna tare!

babi5

babi5 1

25.01.2014, 15:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!