Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Apr 2012 | 10684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • o cana si 2/3 faina
  • o lingura cacao neagra
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • un vf cutit sare
  • un plic praf de copt
  • 200 gr unt
  • visine fara samburi (fie congelate, proaspete, fie din compot)
  • Crema
  • un plic crema de vanilie la rece
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri zahar
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle):

Blat
Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat  untul spuma.
Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am adaugat 1/2 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am adaugat laptele si-am mixat usor doua minute apoi am pus si restul de faina.
Am tapetat o tava (20/25) cu hartie pentru copt si-am turnat jumatate din compozitie.
In restul am adaugat cacao , am omogenizat si-am intins amestecul peste stratul galben in tava.
Am asezat deasupra visine fara samburi pe care le-am apasat usor cu degetul in compozitie.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit si-am copt prajitura la foc mic pana a trecut testul cu scobitoarea.
Am scos-o si-am lasat-o la racit.

Crema.
Am amestecat praful de crema cu 250 ml lapte rece si 3 linguri zahar. Am bagat mixerul si-am mixat pana a inceput sa se ingroase (nu sa se faca tare ci doar sa se ingroase usor ).
Am adaugat frisca lichida si-am mixat in continuare pana am obtinut o crema legata, ferma, lucioasa.
Am distribuit uniform peste blat crema obtinuta.

Pentru glazura am amestecat ciocolata tocata cu untul si frisca si le-am incalzit pe baie de abur pana la omogenizare.Am adaugat nutella apoi am intins glazura peste prajitura .
Am lasat-o sa se racoreasca apoi cu ajutorul unui pieptene de bucatarie improvizat am "desenat"valuri pe glazura.

O portionam cand e complet rece , cu ajutorul unui cutit a carui lama o incalzim in apa fierbinte.
O pastram la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

diaconta 1

17.04.2012, 23:24

sa faci Ancuto ca ti se strica ouale

La Ancuta 1

18.04.2012, 12:37

diaconta 17.04.2012, 23:24 sa faci Ancuto ca ti se strica ouale
ar fi chiar pacat de ele

Maria68 1

18.04.2012, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura trei culori