Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )

de Criss in Prajituri, 3 Mai 2012 | 30217 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla, foarte rapida si foarte buna. Reteta blatului am luat-o de pe blogul Ancutei (multumesc pentru reteta) iar crema e o reteta proprie, pe care o mai folosesc uneori la eclere sau diverse prajituri. Am schimbat crema pentru ca am mai spus-o, nu ne plac cremele cu unt si atunci prefer sa inlocuiesc untul cu frisca.
Si am ajuns la reteta cu nr. 200 !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -175 g zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -coaja rasa de lamaie
  • -175 ml ulei
  • -175 ml lapte + 1 lingura lapte
  • -1 praf de copt
  • -360 g faina
  • -1 lingura cacao
  • 1 borcan compot de visine fara samburi
  • Crema:
  • -3 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -3 linguri amidon sau faina
  • -400 ml lapte + -300 ml frisca
  • Glazura:
  • -200 g ciocolata (preferabil amaruie insa azi n-am gasit decat cu lapte)
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! ):

Blat: Intr-un vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava. Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Crema: Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se poate folosi si budinca de vanilie, care la fel, dupa racire se amesteca cu unt sau cu frisca batuta. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Eu am folosit frisca vegetala Meegle, care se bate foarte bine, dar daca folositi frisca naturala, adaugati si intaritor sau un pliculet de gelatina hidratata apoi topita

Glazura: Topim ciocolata la microunde, apoi amestecam cu frisca lichida, pana devine cremoasa si usor de intins.

Turnam ciocolata peste crema si cu furculita facem niste valuri deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

adriana65 1

05.05.2012, 20:33

am preparat/o si eu. un deliciu!
la cât mai multe reţete!

Criss 1

06.05.2012, 10:05

Multumesc mult dragele mele. Ma bucur ca va place.

danielasinziana 1

07.05.2012, 12:14

excelenta! eu nu am avut compot si am pus visine insiropate,dar a iesit o minunatie. mai incanta-ne sufletele si cu alte retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa"