Prajitura Vis de cocos

de AndrutzaP in Prajituri, 11 Apr 2016 | 2275 vizualizari

 

Atat va spun "delicioasa"!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albușuri
  • 300 grame zahăr
  • 3 linguri de apă clocotită
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 200 grame nucă de cocos
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Crema
  • 200 grame unt
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 1 lg lapte
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vis de cocos:

Blat

Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza incet, cu o spatula. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 min, la 180 grade celsius.

Crema

Galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de lapte se bat la bain-marie pana capata consistenta unei ciulamale. Se lasa la racit. Separat, se freaca untul cu zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Apoi, incorporati treptat crema de galbenusuri, amestecand incontinuu. La sfarsit, se incorporeaza nuca de cocos. 

Crema astfel facuta se pune peste blatul racit.

Puneti deasupra glazura de ciocolata si presarati cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu folositi o glazura casanta, va fi mai greu sa portionati prajitura frumos.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Vis de cocos-0
Prajitura Vis de cocos-1
Prajitura Vis de cocos-2
Prajitura Vis de cocos-3
Prajitura Vis de cocos-4
Prajitura Vis de cocos-5
Prajitura Vis de cocos-6
Prajitura Vis de cocos-7
Prajitura Vis de cocos-8

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.04.2016, 21:19

Mmmm...

Catalina L 1

11.04.2016, 21:57

buna prajitura

miki_a 1

12.04.2016, 10:38

Sigur mi-ar placea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04