Prajitura ''vis de seara''

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Sep 2015 | 7240 vizualizari

 

Habar n-am de ce am numit-o asa,dar nici nu conteaza,parol ca-i delicioasa...deci....astept musafiri.....

 

INGREDIENTE

  • Foi - 3 buc
  • Cantitate pentru o foaie
  • 3 oua
  • 80 g rama maestro
  • 90 g napolitane Joe-negresa brownie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • Crema 1
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 200 g fineti
  • Crema 2
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''vis de seara'':

Mai intai pregatim foile : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Separat mixam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam margarina si omogenizam bine.Napolitanele le bagam la robot si le maruntim,apoi le adaugam in galbenusuri,omogenizam,apoi adaugam faina si praful de copt.La final incorporam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 37/26 cm,turnam compozitia in tava si nivelam.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu urmatoarele doua foi.

Crema 1 : Untul la temperatura camerei il omogenizam cu crema fineti,dam la rece pana urmeaza sa asamblam prajitura.

Crema 2 : Punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa.Apoi stoarcem foile de gelatina  de surplusul de apa si le adaugam peste spuma de oua.Frisca lichida o batem pana obtinem o frisca tare.Mascarponele il amestecam cu gemul de caise,apoi adaugam spuma de oua si la final frisca,omogenizam bine.

Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca lichida si apoi o punem pe foc pana se topeste ciocolata,avem grija sa nu dea in fiert.

Asamblare : Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara,asezam prima foaie,intindem crema 1,apoi foaia a doua,peste foaia adoua intindem crema 2,apoi ultima foaie peste care intindem glazura cat este calda.Lasam prajitura la rece cateva ore bune sau pana a doua zi.A doua zi o portionam,cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400457
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400458
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400459
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400460
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400461
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400462
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400463
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400464
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400465
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400466
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400467
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400468
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400469
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400470
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400471
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400472
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400473
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400474
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400475
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400476
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400480
retete culinare - Prajitura ''vis de seara'' 400481

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

13.09.2015, 12:49

un deliciu!

miki_a 1

14.09.2015, 11:59

Eu visez non-stop dar nu asa frumos!

-Licurici- 1

14.09.2015, 12:46

Delicioasa! arata extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D