Prajitura Visinica

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 11868 vizualizari

 

Pentru ca am modificat putin reteta initiala,ca nu ma pot abtine si-mi place riscul,am botezat-o ''Visinica''.Fiind o prajitura ciocolatoasa si destul de dulce ,am zis sa-i mai ''tai'' din elan si am adaugat si niste visine din visinata.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 g nuca

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 250 gr margarina rama
  • 250 g zahar
  • 60 g cacao
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 150 g visine din visinata

Ornat

  • visine 24
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Visinica:

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.

Crema :

Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam  la rece cca 1/2 ora.

Asamblare :

Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.

Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat

TIPS-URI

1

nuca se poate pune si macinata,eu am preferat sa o tai marunt

2

peste albusuri punem un praf de sare

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte

4

am desprins blatul de hartia de copt cat a fost cald

5

puteti sa inlocuiti cu alte fructe sau cu visine din compot sau de la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Visinica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:24

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:26

urmatoare mea prajitura va fii asta,insa nu cred ca o sa gasesc visine,dar o voi face cu alte fructe

Sandie 1

02.11.2013, 11:56

Ce cantitate de margarina(nu este trecuta deloc la ingrediente)? Poate fi inlocuita cu unt?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune