Prajitura Zebra cu mac

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Apr 2012 | 8259 vizualizari

 

De ce zebra cu mac?! pentru ca asa mi-a venit :D
Azi nu prea am avut chef de nimic, insa am apucat sa scot niste albusuri din congelator...si cum s-au dezgetat fara sa ma intrebe, a trebuit sa fac ceva cu ele...asa ca am improvizat repejor ceva usor, rapid si pe langa toate astea, am avut timp si de cateva partide de rummy cat a stat la cuptor...si ca sa ma laud i-am batut mar :)):))
Zic eu ca este perfecta pentru maine, ca tot este 1 Mai si merge foarte bine la gratar, dar si pentru dimineata la o cafea sau o cana cu lapte .
Dar pana una alta, sa trecem la treaba :D

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele vi le spun cu aproximatie, pentru ca eu am facut-o la ochi
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 2 pahare de faina
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • vanilie
  • 3 linguri de mac
  • 2-3 linguri de cacao
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zebra cu mac:

Se bat albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa lipicioasa.

Se adauga apoi uleiul, laptele, faina praful de copt si vanilia dupa care se omogenizeaza, daca vi se pare prea groasa se mai adauga lapte, respectiv faina, daca iese prea subtire ( trebuie sa iasa ca si consistenta unui padispan). la sfarsit se adauga si macul si se amesteca usor.

Oprim 2 linguri din compozitie, in care se baga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Intr-o tava cu diametru de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt se pune din compozitie astfel: o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii. 

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de  minute la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Nu va creste foarte inalta, daca vreti sa creasca mai mult o puteti pune intr-o tava mai mica, sau chiar de chec.

Deasupra se poate pudra cu zahar sau se poate pune o glazura de ciocolata, dupa preferinte...eu am lasat-o asa pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit deasupra, insa sunt convinsa ca ar fi fost si mai buna cu o glazura de ciocolata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MIUTA 1

02.05.2012, 11:33

Super frumoasa si buna

Sim0na 1

02.05.2012, 18:31

Minunat arata!!!

diaconta 1

02.05.2012, 19:07

am venit s-o mai privesc si s-o "favorizez" tare-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)