Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

de Irina in Prajituri, 12 Noi 2014 | 6220 vizualizari

 

Prajitura asta am pregatit-o special pentru Mitinita si maruntele ei, care isi anuntasera vizita la noi saptamana trecuta. Dupa parerea mea, a iesit tare buna, usor insiropata, nici foarte dulce, cu o crema usoara de mascarpone, capsuni si afine si niste dungi de ciocolata pe deasupra. Cum maruntelele nu credeau ca am ascuns capsunele si afine prin crema, le-am poftit sa se convinga. :))

 

INGREDIENTE

  • Pt blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei+ 2 linguri de apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • Pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • esenta de migdale+rom
  • Pt crema:
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • capsuni
  • afine
  • Pt glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure:

Am pregatit un blat pandispan cu cacao:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). 

Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.

 Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.

E gata cand trece testul scobitorii. :)

Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.

Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema. 

Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii. 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

pentru ca blatul sa fie pufos adaugati albusurile usor in compozitie;

2

in crema eu am pus miere de albine, dar o puteti inlocui cu zahar, daca doriti;

3

de asemenea cantitatea de miere nu e obligatorie, mai adaugati daca preferati crema mai dulce sau chiar micsorati-o;

4

daca glazura de ciocolata nu vi se pare suficient de fluida pentru a decora prajitura, mai adaugati smantana in ea.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-0
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-1
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-2
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-3
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-4
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-5
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-6
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-7
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-8
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-9
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-10
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-11
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-12
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-13
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-14
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-15
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure-16

COMENTARII (32)

Lia_

Lia_ 1

14.11.2014, 08:37

tips-uri de mamica

-Miti-

-Miti- 1

14.11.2014, 13:41

Doar acum am citit introducerea si am vazut ca ne era dedicata

Rux

Rux 1

17.11.2014, 17:56

Ce prajitura fina...delicioasa...incredibila...facuta cu drag de manutele tale Irinuca scumpa...pentru doua fetite minunate si-o mamica pe masura! De vis frumos! direct la favo *****

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!