Prajitura zebra cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 22 Iul 2011 | 12874 vizualizari

 

Povestea acestei prajituri este foarte scurta: vroiam ceva bun, care se face repede. Si asa s-a nascut prajiturica aceasta bune, usor de facut si pe deasupra si aspectuoasa :).

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 125 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu visine:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.

Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma in aluat, usor,
amestecand de sus in jos.

Impartim aluatul in doua parti egale iar in una din ele adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam pana epuizam tot aluatul.

Asezam visinele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117099
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117100
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117101
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117102
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117103
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117104
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117105
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117106
retete culinare - Prajitura zebra cu visine 117107

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

18.05.2013, 17:48

Multumesc mult

simona72 1

18.05.2013, 22:33

Wawww, ce minunatie!!!

La Ancuta 1

18.05.2013, 23:13

Multumesc Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!