Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Sep 2016 | 13720 vizualizari

 

Am facut eu niste combinatii combinatorii care-mi incanta papilele gustative si musai sa-mi caut nevasta s-o rasfat....''Ziua cand imi rasfat nevasta''.......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet cu amoniac
  • 40 g cacao
  • Crema de unt cu sirop de zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 200 g zahar
  • 60 ml apa
  • 2 oua
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 borcan 400 g cu gem de caise cu zahar gelifiant ( este mai subtire ca si consistenta)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta'':

Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu el, eu n-am si am lasat sa fiarba pana a inceput sa fac bule multe si marunte. Se pun ouale in bolul de la mixer si incepem sa mixam turnand in fir siropul fierbinte, mixam pana se raceste si devine o crema spumoasa. Untul la temperatura camerei il mixam si apoi incepem sa incorporam crema de ou ( racita bine), putin cate putin sa nu se taie. La final adaugam vanilia bouron.

Foile. Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm. Margarina cu zaharul o mixam foarte bine, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Separat batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Peste amestecul de margarina, zahar si ou, adaugam amoniacul stins cu otet si faina amestecata cu cacao. Omogenizam si apoi incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Impartim in trei parti compozitia si coacem 3 foi. Tava o taptam cu hartie de copt intindem uniform compozitua si dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min. scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi dezlipim hartia de copt. Procedam la fel si cu celelalte foi.

Asamblare : Dupa ce s-au racit bine foile, procedam la asamblarea prajiturii. Asezam prima foaie intindem pe toata suprafata gemul de caise ( gem care este mai subtire ca si consistenta), pastram 3 linguri pentru glazura. Gemul fiind mai subtire v-a intra in blat si nu-i nevoie sa-l insiropam. Asezam a doua foaie, apoi intindem crema de unt, asezam si ultima foaie , bagam la frigider cat pregatim glazura.

Glazura: Pe baie de abur topim ciocolata, apoi adaugam gemul d ecaise si omogenizam.

Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura peste prajitura si bagam din nou la frigider cca 2 ore, apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:44

wow...super prajitura!

blueapril 1

23.09.2016, 14:36

Oare pot inlocui margarina de la foi cu unt?

blueapril 1

23.09.2016, 14:38

Si inca o intrebare: cate grame are pliculetul tau cu amoniac, ca al meu are 100 grame )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel