Prajitura-tarta, by Corina33

de adasev12 in Prajituri, 3 Aug 2011 | 2868 vizualizari

 

am pornit de la tarta Corinei, care mi-a placut foarte mult...dar pe parcurs incet-incet s-a transformat in prajitura, cu amprenta personala...nu i-am gasit un nume si mi s-a parut mai potrivit sa-i zic asa...oricum e super buna....multumesc draga mea Corina.!

 

INGREDIENTE

blatul:

  • 2 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina ( dar erau suficiente si 8, ca a iesit blatul cam vartos...)
  • jumatate de praf de copt ( o lg-ita)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 3 lg ulei( nu erau in reteta corinei, dar mi s-a parut ca ar merge, sa faca blatul mai moale...)

crema:

  • o budinca de vanilie, de 70 g
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida( asta nu era in reteta corinei, dar eu sunt dependenta de frisca)
  • esenta de vanilie

        + 2 banane

glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte

siropul:

  • 200 ml apa
  • 4 bucatele de ciocolata
  • o lg de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura-tarta, by Corina33:

Mai intai am facut blatul exact ca in reteta corinei, doar ca am mai adaugat si ulei...( adica am mixat ouale cu zaharul, am adaugat apa si uleiul, apoi cu o lg am incorporat faina). Am turnat compozitia in forma unsa si tapetata cu faina( acu' sa va spun un secret:eu nu am tava de prajitura, ca folosesc tot de aluminiu de unica folosinta, si acu' m-am trezit ca nu am in casa, asa ca am improvizat o tava dintr-o cratita:i-am scos coada si am folosit-o pt copt blatul....hihihhi).

Dupa ce se coace se scoate pe un servet si se lasa la racit.

Intre timp am preparat crema. Budinca am facut-o doar cu 300 ml lapte, ca sa fie consistenta( desi pe pachet scrie jumatate de litru, dar am incercat asa la inceput...merge doar daca o torni in cupe...). am dat la racit.

Untul l-am frecat cu zaharul si l-am amestecat cu budinca rece.

Am batut si friusca si am amestecat-o la crema, ( am pastrat 3 lg pt a pune si deasupra cate un  mot, la servire...),plus esenta de vanilie.

Am facut siropul: mi-a trecut prin cap pe moment sa-l fac asa...( nici asta nu e in reteta corinei, dar blatul mie mi s-a parut mult prea sec, asa ca l-am insiropat putin, si daca tot avea reteta ciocolata, l-am facut si pe asta  tot de ciocolata).

Deci, am pus pe foc intr-o craticioara 200 ml apa cu 4 bucatele de ciocolata  si o lg de zahar, am lasat sa se topeasca si sa dea doua trei clocote, apoi am dat la racit.

Asamblarea: am taiat blatul in doua ( iata amprenta personala, ca mi s-a parut cam grosut, " tava" mea fiind doar de diam 24 cm...)...am pus sirop pe primul blat, apoi jumatate de crema, apoi al doilea blat insiropat si restul de crema...

Am taiat bananele si le-am asezat peste crema, apoi am pus glazura calduta( din ciocolata topita cu 50 ml lapte...) si am dat la rece.

Fiindca am spus ca eu ador frisca, am mai adaugat si deasupra, pe fiecare felie cate un mot, dar asta doar in momentul servirii...

P.S. daca se lasa la rece o noapte este mult, mult mai buna, dar eu a trebuit sa o tai aseara...ca barbatii mureau de pofta altfel....

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118895
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118896
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118897
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118898
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118899
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118900
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118901
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118902
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118903
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118904
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118905
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118906
retete culinare - Prajitura-tarta,  by Corina33 118907

COMENTARII (21)

Corinuta 1

04.08.2011, 22:36

Ada nici nu stii cat ma bucur ca v-a placut!!!
Gabytzu cum sa nu pape, ca doar e cu muuulta crema

adasev12 1

05.08.2011, 11:37

corina, f buna a fost, am topitt-o intr-o zi.... multumesc

ionela2682 1

06.08.2011, 13:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59