Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2011 | 6773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Strat1
  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 2 g  praf de copt
  • Vanilie
  •  Strat 2:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana dulce (305 grasime)
  • 200 g alune
  •  Strat 3:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata:

Strat 1:

Untul usor topit  se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se rumemneste putin.

Strat 2:

 Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga alunele.

Strat 3:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la baine-marie impreuna cu untul si frisca lichida pana se topeste.

Asamblare:

In tava in care se afla blatul, se pune amestecul de caramel cu nuci  si se da la congelator pentru 15 minute, apoi se toarna glazura de ciocolata, se presara fulgi de cocos si se pune tava in frigider pentru 5-7 ore sau peste noapte.

A doua zi se taie in bucati potrivite si se pastreaza in cuti metalice.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata-0
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata-1
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata-2
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata-3
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata-4

COMENTARII (16)

Sidy

Sidy 1

30.12.2011, 07:55

silvi0ara

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:48

Tare bine arata.

ccrisstiana

ccrisstiana 1

14.01.2012, 13:00

cat de bine arata =P~!la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!