Prajiturele cu caise si ciocolata

de AndreeaJ in Prajituri, 8 Iun 2011 | 7582 vizualizari

 

Este o prajitura cu gust sublim de caise, un gust acrisor dar si dulce in acelasi timp, parfumat si tare delicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 200g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 pliculet granule de gelatina
  • 1 pachet foi pandispan de cacao
  • 200g ciocolata neagra+3 linguri smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu caise si ciocolata:

Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece.

In felul acesta caisele s-au curatat foarte frumos de coaja. Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid.

Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniform. Le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima, am adaugat zaharul vanilat.

Gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)

Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Dupa ce piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca si am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!

Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao, si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.

Din ciocolata si smantana  am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele

Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturele cu caise si ciocolata-0
Prajiturele cu caise si ciocolata-1
Prajiturele cu caise si ciocolata-2
Prajiturele cu caise si ciocolata-3
Prajiturele cu caise si ciocolata-4
Prajiturele cu caise si ciocolata-5
Prajiturele cu caise si ciocolata-6
Prajiturele cu caise si ciocolata-7
Prajiturele cu caise si ciocolata-8
Prajiturele cu caise si ciocolata-9
Prajiturele cu caise si ciocolata-10
Prajiturele cu caise si ciocolata-11
Prajiturele cu caise si ciocolata-12
Prajiturele cu caise si ciocolata-13
Prajiturele cu caise si ciocolata-14
Prajiturele cu caise si ciocolata-15
Prajiturele cu caise si ciocolata-16
Prajiturele cu caise si ciocolata-17
Prajiturele cu caise si ciocolata-18

COMENTARII (26)

mamaieelena

mamaieelena 1

09.06.2011, 09:23

bunaa

deyutzky

deyutzky 1

09.06.2011, 17:10

super

elena1988

elena1988 1

10.06.2011, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!