Prajiturele cu caise si ciocolata

de AndreeaJ in Prajituri, 8 Iun 2011 | 7501 vizualizari

 

Este o prajitura cu gust sublim de caise, un gust acrisor dar si dulce in acelasi timp, parfumat si tare delicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 200g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 pliculet granule de gelatina
  • 1 pachet foi pandispan de cacao
  • 200g ciocolata neagra+3 linguri smantana lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu caise si ciocolata:

Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece.

In felul acesta caisele s-au curatat foarte frumos de coaja. Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid.

Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniform. Le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima, am adaugat zaharul vanilat.

Gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)

Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Dupa ce piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca si am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!

Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao, si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.

Din ciocolata si smantana  am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele

Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109428
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109429
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109430
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109431
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109432
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109433
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109434
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109435
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109436
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109437
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109438
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109440
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109441
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109442
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109443
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109444
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109445
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109446
retete culinare - Prajiturele cu caise si ciocolata 109447

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

09.06.2011, 09:23

bunaa

deyutzky 1

09.06.2011, 17:10

super

elena1988 1

10.06.2011, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: