Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

de Ela68 in Prajituri, 18 Dec 2012 | 4654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr biscuiti digestivi sau cu graham
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 3 albusuri+150 gr zahar
  • 3 linguri unt de arahide
  • 50 gr arahide in ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide:

Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea.

Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.

Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.( eu am folosit un vas ingust si inalt, diametrul 20 cm, insa recomand folosirea unei tavi patrate  20x20 cm sau alta combinatie cu aceeasi arie pentru a putea fi scoasa usor )

Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.

Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.

Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar. O turnam deasupra untului de arahide.

Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei. Asezam cu grija foaia peste bezea. Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.

Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.



TIPS-URI

1

in loc de bezea, se pot folosi marshmallow.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro